آنچه در این مقاله خواهید خواند
برای ساخت کابینت پولیشی در فرایند زیرسازی کابینت با استفاده از پوشش پلی استر یا پلی اورتان زیرسازی کابینت انجام می شود. به اصطلاح به این کار پولیش کاری گفته می شود. پولیش کاری کابینت تا حدی انجام می شود که سطح کابینت شفاف و براق شود. امکان اجرای پولیش روی کابینت های جنس ام دی اف و کابینت های ساخته شده از چوب طبیعی هم وجود دارد؛ اما بهترین گزینه برای انجام پولیش ام دی اف خارجی است.
چراکه بافت چوب مشخص نمی شود و رگه های آن در سطح کار نمایان نیست.برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره کابینت کلاسیک با ما همراه باشید.
کابینت های پولیشی یکی از انواع کابینت های نئوکلاسیک هستند که خصوصیات مشترک کابینت های مدرن و کابینت های کلاسیک را دارند. نام دیگر کابینت پولیشی کابینت انزو است. این نامگذاری به این دلیل است که شرکت ایتالیایی که اولین بار کابینت پولیشی را طراحی کرد، نام طرح خود را انزو گذاشته است. به دلیل اینکه طراحی کابینت های پولیشی شباهت بسیاری با طرح انزو دارند، این کابینت به نام انزو در بازار شناخته می شود.
پولیش چیست؟
پولیش مایعی است که به صورت خمیری شکل یا اسپری برای استفاده روی سطوح مختلف از آن استفاده می شود. وظیفه اصلی پولیش از بین بردن خط و خش و انواع آلودگی از روی سطوح مختلف مانند فلز، چوب، پلاستیک و شیشه می باشد.
استفاده از پولیش باعث شفافیت و درخشندگی سطح مورد نظر می شود. سطوحی که با استفاده از پولیش پوشش داده شده اند در برابر اکسید شدن مقاومت بالایی دارند. نحوه عملکرد پولیش به این صورت است که لایه بسیار نازکی از رنگ سطح مورد نظر را برمی دارد و تمام خط و خش های موجود روی سطح را پر کرده و آن را از بین می برد.
به همین جهت سطح مورد نظر درخشندگی بالایی پیدا میکند و سطحی صاف خواهد داشت. با توجه به اینکه پولیش به عنوان یک ساینده مانند سمباده عمل می کند، علاوه بر جلا دهندگی و درخشندگی سطح، باعث صاف شدن آن نیز میشود. البته در میزان استفاده از پولیش باید دقت کافی داشته باشید چرا که ممکن است استفاده بیش از حد از این مایع باعث شود تا ضخامت لایه بیرونی از بین برود و سطح مورد نظر نسبت به عوامل مخرب محیطی آسیب پذیر شود.شما میتوانید برای دریافت اطلاعات بیشتر کابینت چوبی با ما همراه باشید.
کابینت های پولیشی یا کابینت طرح انزو از ورق های خام ام دی اف ساخته می شوند که دارای ضخامت ۲۵ میلی متر هستند. این ورق های ام دی اف به وسیله دستگاه برش CNC با توجه به انتخاب مشتری و دیزاین مورد نظر، برش داده می شوند. امکان استفاده از ابزار برای طراحی و حکاکی این کابینت ها وجود دارد. در حال حاضر عامل اصلی تفاوت همه کابینت ها جنس درب و طراحی نمای درب کابینت است و فضای داخلی همه کابینت ها تقریباً شبیه به هم هستند.
کابینت پولیشی که از دسته کابینت های نئوکلاسیک است از لحاظ بدنه شباهت کاملی با سایر انواع کابینت دارد؛ اما این طرح درب کابینت است که باعث تمایز این نوع از کابینت با سایر انواع دیگر شده است. برای رنگ آمیزی درب کابینت پولیشی از پیستوله یا ماشین آلات مکانیکی استفاده می شود. به این صورت پاشش رنگ به صورت یکنواخت انجام می شود و زیر سازی رنگ صاف و یکدست می شود.
بعد از چند مرحله پاشش رنگ، پرداخت درب کابینت توسط ماشین پوست و لرزان انجام می شود. مرحله آخر نیز استفاده از رنگ پولیش به ضخامت ۳ میلی متر روی سطح کار است. این کار باید در شرایط ایزوله و روی سطح صاف انجام شود.
پوشش نهایی مانند یک لایه لاکی و ضخیم است که باعث افزایش مقاومت کابینت در برابر انواع ضربه رطوبت بالا و خط و خش می شود.
با توجه به نوع و رنگی که برای پولیش کابینت استفاده می شود، قیمت و دوام آن تفاوت می کند. به عنوان مثال اگر از انواع رنگ هایی کیفیت بهتری دارند استفاده شود قیمت نهایی محصول افزایش پیدا می کند چرا که دوام بالاتری دارد.از نورپردازی کابینت بیشتر بدانید.
با توجه به مراحل ساخت کابینت انزو یا همان طرح پولیشی مزایای استفاده از این کابینت که معمولاً دارای رنگ سفید هستند عبارتند از:
رنگ سفید این کابینت باعث میشود فضاهای کوچک بزرگتر جلوه کنند.
به دلیل استفاده از یک لایه رنگ پولیش، ضخامت رنگ کابینت افزایش پیدا می کند و در برابر رطوبت و ضربه مقاومت بیشتری دارد.
تمیز کردن کابینت پولیشی بسیار ساده است.
امکان ترمیم انواع خط و خش روی کابینت انزو وجود دارد.
کابینت پولیشی به دلیل دارا بودن رنگ و پولیش از نفوذ حشرات و رطوبت در کابینت جلوگیری می کند؛ بنابراین یک کابینت ضد آب است.
استفاده از پولیش برای زیرسازی رنگ این کابینت باعث میشود تا از فرورفتگی درب کابینت جلوگیری شود.
سازگاری با انواع آب و هوا و مناطقی که دارای آب و هوای مرطوب هستند.
مقاومت بالا در مقابل نور خورشید، حرارت، انواع روغن و ترشحات نفتی.
مقاومت بالا در برابر ضربه و خط و خش
مطلب پیشنهادی :سبک کلاسیک
در بخش پیش درباره مزایای استفاده از کابینت طرح انزو صحبت کردیم.
همان طور که میدانید کابینت های نئوکلاسیک دارای قیمت بالاتری نسبت به سایر انواع کابینت هستند و عیب اصلی کابینت پولیشی این است که دارای قیمت بالایی است؛ اما این قیمت بالا هم بی دلیل نیست با توجه به اینکه کابینت های پولیشی باید در شرایط ایزوله و بسیار خاص تولید شوند، بنابراین فراهم کردن مکان مناسب و دستگاه های مورد نیاز برای پاشش رنگ روی سطح درب کابینت کار دشواری است. همین حساسیت در تولید و اجرای کابینت پولیشی باعث می شود تا هزینه های تولید بالا برود.
یکی دیگر از عواملی که باعث افزایش قیمت این نوع کابینت میشود این است که اجرای کابینت های سبک نئوکلاسیک بسیار حساس و زمانبر است و با استفاده از دستگاه های خودکار و اتوماتیک انجام میشود؛ بنابراین قیمت این نوع کابینت ها بالا است و همین جزء بزرگترین معایب کابینت پولیشی است.
یکی دیگر از معایب کابینت پولیشی این است که نیاز به یک محیط ایزوله برای پاشش رنگ روی ورق های ام دی اف وجود دارد و همین امر نیز جز معایب ساخت کابینت پولیشی است.
درست است که کابینت های پولیشی قابل ترمیم هستند اما استفاده بیش از حد از پولیش باعث می شود تا سطح کابینت ها در برابر عوامل محیطی آسیب پذیر تر شوند؛ بنابراین این نکته هم یکی از معایب این کابینت است و ممکن است قسمتی از کابینت که چندبار ترمیم و پولیش شده در برابر حرارت، آب و یا نور خورشید مقاومت خود را از دست بدهد.
نظر شما چیست؟
خوشحال می شویم نظر شمارا نسبت به این مقاله بدانیم،برایمان بنویسید