V
I
E
W
A
R
T
I
C
L
E
S

قرنیز

  • آنچه در این مقاله خواهید خواند

    قرنیز

    یکی از کم هزینه ترین و ساده ترین روش ها برای جلوه دادن و تزئین دیوار خانه ها، استفاده از قرنیز می باشد. البته باید بدانید که قرنیز تنها برای جلوه بخشیدن به دیوار خانه هایتان نیست و کاربردهای دیگری دارد که قصد داریم در این مقاله برای شما شرح دهیم.

    برای انتخاب بهترین نوع قرنیز ابتدا باید بدانید که قرنیز چیست و چه کاربردهایی دارد؛ سپس انواع قرنیز را بررسی کنیم. ما قصد داریم در این مقاله توضیحات کلی و مناسبی را در این مورد به شما ارائه دهیم تا بتوانید بهترین نوع قرنیز را برای منزل خود انتخاب نمایید. همراه ما باشید!


    قرنیز چیست؟

    قرنیز نواری برجسته از جنس ام دی اف، پلاستیک و... می باشد که در پایین ترین قسمت دیوار داخل ساختمان و در امتداد آن قرار داده می شود. با این وجود بهتر است این را نیز بدانید که قرنیز ها بسته به جنسی که دارند، توسط میخ، پیچ و روپلاک، چسب و یا سیمان و مالات ماسه به دیوار متصل می گردند.

    در یک نگاه کلی به تمام قرنیزها می توانید بفهمید که اکثر آن ها ارتفاع کم و کوتاهی دارند و باید در محل اتصال دیوار و تنها در کف اتاق قرار گیرند. اما با یک انتخاب هوشمندانه این قرنیزها می توانید کل فضای منزل را تحت تاثیر قرار دهید. به همین دلیل قرنیزها در دکوراسیون مدرن امروزی دارای جایگاه ویژه ای است و به دیوار ها و فضای داخلی ساختمان ها، جلو و نمای خاصی می بخشد. برای دریافت اطلاعات بیشترکرنو گرین با ما همراه باشید.


    تفاوت قرنیز و ازاره

    ازاره به حاشیه تزئینی می گویند که از کف تا وسط اتاق، تا ارتفاع یک متری دیوار به کار می برند. قرنیزها جزء کوچکی از مجموعه بزرگ ازاره ها هستند.

    ازاره ها بیشتر در معماری قدیم منازل به منظور جلوگیری از نفوذ سرما و رطوبت، همچنین در زیباسازی بناها به کار می رفتند. با این وجود امروزه در معماری مدرن، شکل جدیتری از ازاره ها را به کار می برند. در معماری اروپایی به دلیل دسترسی راحت تر به چوب، بیشتر ازاره های چوب را به کار می گیرند.

    بزرگ ترین تفاوت میان ازاره و قرنیز، ارتفاع آن ها است. ارازه ها دارای ارتفاعی به حدود یک متر می باشند اما قرنیزهایی که در بازار هستند ارتفاع زیر 20 سانتی متر دارند.




    قرنیز




    کاربرد قرنیز

    ممکن این سوال ذهن شما را درگیر کند که آیا استفاده از قرنیز در ساخت خانه ها ضروی است یا خیر؟ برای جواب دادن به این سوال ابتدا باید کاربرد قرنیز و هدف استفاده از آن ها را بررسی نماییم.

    به طور کلی کاربردها و وظایف انواع قرنیز را در موارد زیر برای شما شرح می دهیم:

    محافظت در برابر ضربه های فیزیکی: حساس ترین قسمت دیوار در برابر آسیب های ناشی از ضربه و برخورد اشیاء مختف، پایین ترین قسمت آن است.

    عبور سیم ها و کابل ها: معمولا بعد از نصب انواع قرنیزها البته بجز قرنیز های سنگی و سرامیکی، یک فضای خالی پشت قرنیز ها درست می شود که معروف به فضای پاشنه ای است. در اکثر قرنیزها شما می توانید از این فضا به عنوان داکت برای عبور سیم ها استفاده کنید.

    جلوگیری از انتقال رطوبت: برخی از دیوارها در برابر رطوبت حساسیت بیشتری نسبت به دیگر دیوارها دارند. اگر قرنیز بر روی دیوار نصب نشود، در صورت ریختن آب بر روی زمین، آب به دیوار می رسد و قسمت پایینی دیوار به راحتی مرطوب می شود. البته اگر از قرنیز چوبی استفاده می کنید باید به این نکته توجه داشته باشید که رطوبت رسیدن قرنیز چوبی باعث خراب شدن جنس این نوع قرنیز می شود.برای خرید دکومکس با کارشناسان ما تماس بگیرید.

    پوشاندن لبه های ناصاف پای دیوار: در قسمت اتصال کف اتاق به دیوار، ممکن است لبه های ناصافی ایجاد شود. شما به راحتی می توانید ناصافی های دیوار را با قرنیز بپوشانید.

    متوقف کردن گرد و خاک: قرنیز حکم یک سد محکم نود درجه در برابر گرد و خاک و کثیفی را دارد که آن را متوقف می نماید. در صورت عدم استفاده از قرنیز، گرد و خاک به لبه پایینی دیوار می رسد و نظافت این قسمت دشوار می شود.

    مخفی کردن درز انبساط: پارکت لمینیت به دلیل تغییر دما، در طول سال منقبض و منبسط می شود. برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پارکت در اثر این انقباض و انبساط، فاصله کوچکی به اندازه 8 میلی متر را در هنگام نصب پارکت در دور تا دور دیوار بجا می گذارند. به این فاصله درز انبساط گفته می شود. شما می توانید با استفاده از قرنیز به راحتی این درزها را بپوشانید.

    بعد از بررسی وظایف قرنیز بهتر است انواع قرنیز را برای شما شرح دهیم تا بتوانید انتخاب درستی داشته باشید

    انواع قرنیز از نظر جنس

    قرنیزها با توجه به نوع ماده ای که در ساخت آن ها به کار می برند به انواع مختلفی مانند قرنیز چوبی، قرنیز سنگی، قرنیز MDF و... تقسیم شده اند. هر کدام از این ها معایب و مزایای خود را دارند که در ادامه برای شما شرح می دهیم.

    قرنیز MDF

    یکی از شیک ترین، رایج ترین و مقرون به صرفه ترین گزینه ها در میان تمامی قرنیزها، قرنیز MDF می باشد. کلمه MDF به معنای فیبر با چگالی متوسط است. البته این قرنیزها دارای روکش PVC هستند تا مقاومت آن ها را در برابر خط و خش بیشتر کند.شرکت میهن نیکو آتور شمارا در مطالعه ممبران همراهی میکند.

    قرنیز چوبی

    قرنیز چوبی را همانطور که از نامش مشخص است از چوب درخت های متخلف می سازند. برای ساخت قرنیز چوبی از درختان کاج، گردو، بلوط و گیلاس استفاده می شود. البته برای افزایش طول عمر قرنیزهای چوبی، روی آن را با مواد شیمایی و رزین ها می پوشانند.

    قرنیز چوبی مانند قرنیز MDF در هر نقطه از خانه که نیاز به نصب داشته باشد، قابل برش زدن و استفاده است. اما بهتر است هنگام انتخاب و خرید قرنیز چوبی به این نکته توجه داشته باشید که این قرنیز به دلیل جنسی که دارد نسبت به قرنیز MDF گران تر است. از معایب قرنیز چوبی می توان مواردی همچون آسیب رساندن به محیط زیست، احتمال خورده شدگی توسط حشرات و حساسیت بالا به رطوبت اشاره نمود.

    قرنیز PVC

    این قرنیز ظاهری تقریبا مشابه با قرنیز چوبی و MDF دارد، اما به دلیل جنس مواد به کار رفته، انرژی و طراوت چوب را کمتر منتقل می کند. قرنیز PVC تا حدودی در برابر آب مقاوم تر از قرنیز چوبی است؛ به همین دلیل در مکان هایی که رطوبت بالایی دارد استفاده از این قرنیز انتخاب بهتری است.

    قرنیز پلاستیکی

    این قرنیز یکی از انواع قرنیزهای PVC می باشد. قرنیز پلاستیکی نیز می تواند به گونه ای طراحی شود که ظاهری شبیه قرنیز چوبی داشته باشد. این قرنیز دارای انعطاف پذیری بالایی است.

    دو نوع دیگر از قرنیز ها قرنیز سنگی و سرامیکی است که نسبت به دیگر قرنیز ها نسبتا قدیمی تر به حساب می آیند و کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.

    قرنیز پی وی سی

    مصالح مختلفی در ساخت و ساز و زیبایی بخشی به قسمت بیرونی و داخلی ساختمان استفاده می شوند. قرنیزها تاثیر زیادی در زیبایی دیوارهای داخلی و بیرونی فضاهای مختلف دارند. این قطعات دارای ظاهری باریک و دراز بوده و در اندازه های متفاوت وجنس ها و نقش های متنوع تولید می شوند. از مهم ترین کاربردهای قرنیز در ساختمان سازی است که به منظور ضد آب کردن قسمت های پایین دیوار به کار می رود. استفاده از این قطعات در دیوارها سبب جلوگیری نفوذ آب به قسمت های لبه و گوشه های دیوار می شود. یکی از پر مصرف ترین نوع قرنیزها، قرنیز pvc است که در این مقاله بیشتر با این نوع قرنیز و کاربردهای قرنیز پی وی سی آشنا می شویم..از مارمونایت بیشتر بدانید.

    قرنیز پی وی سی چیست؟

    در گذشته از مصالح مختلفی مثل سنگ، چوب و آجرهای باریک برای ساخت و طراحی قرنیز استفاده می کردند؛ ولی اکنون با پیشرفت تکنولوژی و تولید مواد جدیدتر در معماری، قرنیزهایی با جنس های متنوع مثل پی وی سی ، پلی استایرن و ام دی اف تولید و وارد بازار شده است. هر کدام از این قرنیزها مزایای خاصی داشته و در مقایسه با قرنیزهای قدیمی جذاب تر و زیباتر هستند. قرنیز پی وی سی از پرمصرف ترین قرنیزهای مدرن در زمینه ساخت و ساز است که در ساختار آن چند لایه مختلف پلاستیکی با خاصیت آب بندی وجود دارد. نصب و نصب و نگهداری قرنیزهای pvc راحت است ولی قبل از نصب آن ها بهتر است نکات مورد نیاز در این باره را از فروشنده بپرسید.

    قرنیز pvc چه قابلیت هایی دارد؟


    قابلیت ها و مزایای بسیاری برای قرنیز پی وی سی قابل ذکر است که از آن جمله می توان به طراحی شیک و زیبایی آن و سبکی آن ها اشاره کرده. علاوه بر تنوع رنگ و طرح در قرنیز pvc می توان دوام بالای آن در مقابل نور خورشید را از دیگر ویژگی های مهم این قطعات برشمرد که در برابر اشعه خورشید نه تغییر رنگ و نه تغییر شکل می دهند. مقاومت قرنیز پی وی سی در برابر رطوبت هوا و شستشو از دیگر قابلیت های آن است؛ در نتیجه این قرنیزها بسیار به صرفه بوده و تا سالیان طولانی می توانند مورد استفاده قرار گیرند. انواع قرنیز pvc در اندازه های مختلف از 7 تا 9 سانتیمتر و قطر 8 میلیمتر تولید شده و به بازار عرضه می شوند.

    کاربرد قرنیز پی وی سی چیست؟

    بیشترین مورد استفاده قرنیزها برای تزئین نمای حاشیه پایین دیوارها و محافظت از نازک کاری در برابر صدمات احتمالی است. کفپوش ها را تقریبا یک سانتیمتر از دیوار فاصله می دهند و بعد نصب می کنند که باعث جمع شدن گرد و غبار بین دیوار و کفپوش شده و ظاهر ناخوشایندی را ایجاد می کند. برای رفع این مشکل این فاصله یک سانتیمتری را می توان با قرنیز پوشاند. نصب قرنیز در کنار پارکت لمینت می تواند زیبایی و جلوه خاصی را ایجاد کرده و این قرنیز مثل یک قاب دور پارکت دیده شود.

    مزایای قرنیز PVCچیست؟

    ویژگی های کاربردی مهمی در استفاده از قرنیزها وجود دارد که آن ها را به بهترین وسیله برای زیبایی بخشی به قسمت داخلی و خارجی ساختمان تبدیل کرده است. در حال حاضر قرنیزpvc و پلی استایرن از پرکاربردترین قرنیز ها هستند.

    خاصیت ضد آب و عایق قرنیزp

    مقاومت بالای قرنیز پی وی سی در مق vc ابل پوسیدگی

    قابلیت ضد حشره قرنیز pvc

    داشتن تنوع در رنگ و طرح بندی

    امکان عبور دادن سیم داکت از قسمت پشت قرنیز pvc

    معایب قرنیز پی وی سی

    مطلب پیشنهادی : اندازه گیری کابینت


    قرنیز pvc یکی از انواع قرنیزهای جدید است که نسبت به دیگر قرنیزها معایب کمتر دارد. از مهم ترین نقص های این نوع قرنیز تولید گاز سمی است؛ البته در صورتی که در ساخت آن از مواد بازیافتی استفاده شود.

    نحوه نصب قرنیز pvc

    همان طور که گفتیم نصب قرنیز کار راحتی است و نیاز به استفاده از ابزارهای خاص ندارد. البته برای اینکه نتیجه کار تمیز در بیاید باید نصب قرنیز پی وی سی با دقت بالا و توسط افراد با تجربه انجام شود.

    در مرحله اول باید سطح دیوار را به خوبی تمیز کنید؛ همچنین محل نصب قرنیز pvc باید کاملا همرا باشد. در مرحله بعد پشت قرنیز را آغشته به چسب آکواریم کرده و آن را روی سطح دیوار بچسبانید. می توان به جای چسب از میخ استاپ برای محکم کردن قرنیز پی وی سی به دیوار استفاده نمود.

    آشنایی با انواع قرنیز پی وی سی


    قرنیزها در انواع مختلفی طراحی و ساخته می شوند که از دو نوع پرکاربرد آن ها می توان به قرنیز پی وی سی PVC توپر و قرنیز پی وی سی تو خالی اشاره کرد. در ادامه هر کدام از این قرنیزها را معرفی می کنیم.

    1.قرنیز پی وی سی PVC توپر

    قرنیز پلی استایرن یا قرنیز پی وی سی توپر ظاهری براق و درخشنده دارد ولی بعد از نصب روی دیوار مثل قرنیز ام دی اف و چوبی دیده می شود. این نوع قرنیز و متعلقات آن در طول سه متر تولید شده و در بازار وجود دارد. مهم ترین خاصیت قرنیز PVC توپر قابلیت شستشوی آن است و همچنین در هنگام نصب و برشکاری صدمه ای به این قرنیز وارد نمی شود.

    2.قرنیز پی وی سی تو خالی


    قرنیز کمبو یا قرنیز PVC تو خالی از لحاظ ظاهری به شکل داکت بوده و در قسمت پشت آن یک فضای خالی وجود دارد که برای عبور سیم و کابل استفاده می شود. در قسمت پشت قرنیز کمبو یک شاسی قرار دارد که در دو نوع 3 و 9 سانتیمتری هستند. برای نصب این قرنیز باید شاسی را با توجه به سلیقه مشتری و شرایط محیط روی دیوار نصب کرد. در مرحله بعد قسمت اصلی قرنیز پی وی سی روی شاسی با فشار قرار داده می شود.

    مطالب پیشنهادی :صفحه پرسلان

    انتخاب رنگ قرنیز PVC

    قرنیز پی وی سی در رنگ های متنوع تولید و به بازار عرضه می شود؛ بنابراین می توان بنا به سلیقه خود رنگ قرنیز را انتخاب کنید. برای این کار باید رنگ دیوار و یا پارکت لیمنتی که در محیط استفاده شده را مورد توجه قرار داد.

    جمع بندی

    قرنیزها مصالح کاربردی برای تزئین و پوشاندن قسمت های پایین دیوار مثل لبه و گوشه دیوار است تا از نم گرفتگی آن ها در هنگام تماس با رطوبت و آب جلوگیری شود. در این مقاله به بررسی پرکاربردترین قرنیزهای PVC و مزایا و معایب و کاربرد آن را بیان کردیم.



    نظر شما چیست؟

    خوشحال می شویم نظر شمارا نسبت به این مقاله بدانیم،برایمان بنویسید

R
E
L
A
T
E
D
P
R
O
D
U
C
T
S

محصولی مرتبط با این مقاله وجود ندارد

مقاله مرتبط با این مقاله وجود ندارد

از من بپرس